Facebook Connect İle Anlatılan Metaverse Nedir?

Facebook Metaverse

Geçtiğimiz günlerde, Facebook Connect 2021 canlı yayınında Mark Zuckerberg, kurucusu olduğu Facebook’un yeni çatı firma adının Meta’ olarak belirlendiğini duyurdu.

Zuckerberg’in de açıklamasında belirttiği gibi, firmanın yeni ismi, Metaverse (kurgusal evren) vizyonunu artık daha net açığa çıkarıyor. İsim değişikliğinin, Facebook’un yeni bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünen yorumcuların aksine biz, metaverse kavramının tüm dünyada yeni bir sanal sosyalleşme alanı olarak kabul edileceğine inanıyoruz.

 

 

Evet, sanal ve tamamen 3 boyutlu kurgusal bir evrende, kendi fotorealistik 3D modeliniz ya da farklı bir 3D avatar ile dilediğiniz kadar özgür olabileceğiniz bir sosyal platformdan bahsediyoruz. İnternetin yerini alması beklenen Metaverse ile, bizi nasıl bir geleceğin beklediği, yaklaşık bir buçuk saat süren canlı yayın ile Facebook Connect 2021’de açıklandı. Sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin yakın geleceğini, Meta Yönetim Kurulu Başkanı Mark Zuckerberg, tüm zamanların en akıl almaz açılış konuşmasıyla gerçekleştirdi.

 

 

 

Facebook Connect 2021

28 Ekim Perşembe günü gerçekleşen canlı yayın, Facebook’un bunda böyle ‘Meta’ olarak anılacağının dışında, metaverse vizyonunu aydınlatan sunumlarla devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Zuckerberg, firmanın Oculus VR hakkında düşündüklerini ve bu konuda yapmayı planladıklarını anlattı. Ayrıca yeni bir amiral gemisi VR başlığı üreteceklerini de söyledi. Kişiselleştirme açısından daha zengin olanaklara sahip bir ana ekran ve fitness odaklı aksesuarların da öne çıkacağını belirtti.

Yayında sanal avatarların birbirleriyle iletişime geçtiği, oyunlar oynadığı ve beraber konser, parti gibi etkinliklere gittiği görüntülere de yer verildi.

 

 

 

 

Metaverse vizyonunda önemli bir yer taşıyan etkileşim unsurunun nihayet gerçekleşeceği de bu şekilde anlatılmış oldu.

GTA VR Dünyasına Giriş Yapıyor

Facebook Connect yayını sırasında GTA oyuncularını sevindirecek bir gelişmenin ilk sinyalleri de verildi. Yapılan açıklamaya göre dünyaca ünlü Grand Theft Auto: San Andreas oyununun VR versiyonunun da Oculus Quest mağazasına eklenmesi planlanıyor.

Oculus Değişimden Payını Alacak

Firmanın kendini yeniden konumlandırması hakkında yeni gelişmeler de gelmeye devam ediyor. Facebook Connect yayınından sonra gelen bir habere göre Oculus markasının ismi de metaverse planı doğrultusunda değiştirilecek. Andrew Bosworth tarafından yapılan açıklamaya göre Oculus’un ismi bundan böyle ‘Meta Quest‘ olarak anılacak.

2022 yılında hayata geçmesi planlanan bu değişiklikten itibaren Oculus’la bağlantılı olan mobil uygulamaların da ismi Meta Quest olarak güncellenecek. Bununla beraber The Facebook Portal cihazının yeni isminin de ‘Meta Portal’ olarak değiştirilmesi planlanıyor.

Metaverse Nedir?

Metaverse birbiriyle etkileşime geçme becerisi bulunan dijital alanlarla karakterize olan bir gerçeklik kavramıdır. Kelime olarak ‘evren ötesi’ anlamına gelir. Facebook attığı adımlar ile metaverse alanının öncülerinden olmayı başarmış gibi görünüyor. Firmanın metaverse alanında yapacağı yenilikleri açıklamasının üzerinden çok zaman geçmediği halde attığı hızlı adımlar metaverse vizyonunun gelişimi için oldukça umut verici görünüyor. Facebook Connect etkinliğinde de atılacak olan yeni adımlar büyük bir açıklıkla dile getirildi.

 

Facebook Connect canlı yayınını kaçıranlar link üzerinden tekrarını izleyebilir:

Facebook Connect Mark Zuckerberg Açılış Konuşması

 

Etiketler: facebook connect, facebook metaverse, metaverse, metaverse nedir, facebook metaverse nasıl, facebook metaverse oyunları, metaverse oyunları, meta nedir, meta anlamı, metaverse anlamı, kurgusal evren nedir, metaverse geleceği, metavers nedir
Ekim 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR