Facebook Metaverse Projesi İçin 10.000 Kişiyi İşe Alacak

Facebook Metaverse 10000

Facebook metaverse vizyonu için sağlam adımlar atmaya devam ediyor. Firma, geçtiğimiz günlerde metaverse projeleri için yüklü bir miktarda yatırım yaptıklarını açıklamıştı. 18 Ekim’de ise Facebook, Avrupa Birliği içinde metaverse vizyonunun geliştirilmesine yardım etmeleri için 10.000’den fazla kişiyi işe alacağını açıkladı.

 

 

 

Facebook’ta İş Fırsatı

Firma, 10.000 kişiye Facebook metaverse projesi içinde yer açacağını, yayınladığı bir ilanla duyurdu. Bu ilanda, Avrupa ve metaverse kavramı hakkında da çeşitli açıklamalara yer verildi:

‘’Metaverse yaratıcılık, sosyal ilişkiler ve ekonomik fırsatlara erişimin kilidini açmak için, bize yardım edecek potansiyele sahip. Avrupalılar ise bu vizyonu en baştan şekillendirecek.’’

Bu cümlelerle Facebook, metaverse ekibine dahil edeceği yeni personellerin, Avrupalı olacağının sinyallerini verdi. Duyurunun sonraki kısımları ise,  Facebook metaverse projesine dahil olmak isteyen pek çok kişi için, mutluluk verici bir haber haline geliyor:

‘’Önümüzdeki beş yıl içinde AB ülkelerinden 10 bin yüksek vasıflı iş pozisyonu yaratma planımızı bugün duyuruyoruz.’’ Facebook metaverse alanında çalışmak için seçilecek kişilerin alanında son derece uzman mühendisler arasından çıkacağını da eklemeyi ihmal etmiyor. Mühendisler haricinde hangi meslek grubunun metaverse projesinde çalışabileceği hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Facebook Metaverse İçin Neden Avrupa’yı Seçti?

ABD kökenli bir şirket olan Facebook’un böyle büyük bir adım için Amerika Birleşik Devletleri’ni değil de Avrupa’yı seçmesi oldukça ilgi çekici bir durum. Fakat Facebook bu soruyu da cevapsız bırakmıyor ve tercihlerini Avrupa yönünde yapmalarının nedenini şöyle açıklıyor:

‘’Avrupa Birliği teknoloji firmalarının yatırımlarını yapmaları için onu (Avrupa’yı) harika bir yer haline dönüştüren birçok avantaja sahip – büyük bir tüketim pazarı, birinci sınıf üniversite eğitimi ve en üst düzeyde yetenekli insanlar.’’

 

 

 

 

Facebook Metaverse ile Neyi Amaçlıyor?

Metaverse kurgusal evrenin gerçekliğe yakınlaşmasını belirten bir kavramdır. Kelime olarak ‘’evren sonrası/ötesi’’ anlamına gelir. Metaverse pek çokları tarafından, sanal gerçeklik evreninde yeni bir çağ açabilecek önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Zuckerberg, Facebook’un bir sosyal medya şirketi olmaktan çıkıp, varlığını metaverse şirketi olarak devam ettireceğini tahmin ettiğini belirtmişti.  Firma, bu tahmini doğru çıkarmak için 2014 yılında Oculus’u satın aldı ve VR teknolojisinin son örneklerinden olan dijital bir dünyayı, Horizon’u geliştirmeye başladı.

Facebook metaverse gelişmeleri ve gerçeklik teknolojileri hakkında güncel bilgiler almak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz;

https://www.facebook.com/360avm

https://www.instagram.com/360avm

https://www.linkedin.com/company/360avm

 

Etiketler: facebook metaverse, facebook metaverse nedir, facebook metaverse makale, facebook metaverse haber, facebook metaverse döküman, facebook metaverse 10000, facebook metaverse job, facebook metaverse projesi, facebook metaverse news
Ekim 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR