Facebook Metaverse Vizyonuyla Adını Meta Olarak Değiştiriyor

Facebook Adını Meta Olarak Değiştiriyor

Facebook Metaverse vizyonunu, çatı şirket adını “Meta” olarak belirleyerek bir kez daha gösterdi.

Facebook Connect 2021 yayınında açılış konuşması yapan Mark Zuckerberg, Metaverse ün nasıl olacağına dair önemli bilgi ve görüntüler paylaşırken, şirket adının da Meta olarak belirlendiğini duyurdu.

Mark Zuckerberg, şirketin Facebook Connect etkinliği sırasında "Şu andan itibaren önce Facebook değil, metaverse olacağız" dedi. "Zamanla diğer hizmetlerimizi kullanmak için Facebook'u kullanmanız gerekmeyecek." Şirket, Zuckerberg'in açıklamasından kısa bir süre sonra, yeni adı Meta'yı detaylandıran bir blog yayınladı.

Blogta paylaşılan bilgilere göre, 1 Aralık itibarıyla yeni hisse senedi MVRS ile işlem görmeye başlayacak. Çok merak edilen isim değişikliği, şirketin "metaverse" vizyonuna odaklanmak için marka dedeğişikliğini bildirmesinden bir hafta sonra gerçekleşti.

CEO Mark Zuckerberg, ilk defa Temmuz'da Facebook'un en sonunda bir "metaverse şirketi" olmasını istediğini açıklamıştı. Geçen hafta şirket, özellikle metaverse projesini inşa etmek için Avrupa genelinde 10.000 kişiyi işe alacağını da duyurdu.

Metaverse, insanların fiziksel dünyaya bağlı kalırken, dijital olarak etkileşimde bulunabilecekleri sanal bir alan ya da kurgusal evrendir.

Facebook'un ana sosyal uygulaması, Horizon ve WhatsApp gibi şirketin diğer ürünlerinde olduğu gibi yeni marka adının altında yer alacak. Google'ın Alfabe şemsiyesi altında var olması gibi.

Zuckerberg'in yeni holding şirketinin yöneticisi olması ve bir başkasının Facebook CEO'su rolünü üstlenmesiyle büyük bir kurumsal yeniden yapılanmanın devam edebileceği de yine söylentiler arasında. Böyle bir hareket, platformun sorunlarıyla olumsuz bir ilişkisi olan Zuckerberg'in üzerindeki baskının bir kısmını ortadan kaldırabilir.

Ancak Facebook, şirket bloğunda "kurumsal yapısının değişmediğini", ancak finansal raporlamasının iki faaliyet bölümüne ayrılacağını söyledi: Reality Labs ve Uygulama Ailesi.

Facebook, sızdırılan belgelerin şirketin tartışmalı iş uygulamalarını ortaya çıkarmasından birkaç hafta sonra sert bir şekilde karşı karşıya kaldı. Şirket için metaverse misyonunu giderek daha fazla vurguladı.

Ancak uzmanlar daha önce metaverse vurgusunun "dahice" bir pazarlama hamlesi olduğunu söylese de, şirket bu kadar yaygın bir kamuoyu tepkisine neden olan sorunlardan tam olarak özgür değil. Ve isim değişikliği, onu eleştiri selinden kurtarmaya yetmiyor.

20 yıllık marka stratejisi deneyimine sahip bir danışmanlık firmasının verdiği demeçte, şirket muhtemelen "algıyı mevcut sorunlarından, heyecan verici ve fütüristik olan metaverse e yönlendirmeye çalışıyor" dedi. "Ve gerçekten, kimse anlamıyor", bu da "aynı zamanda mükemmel bir hareket".

Ayrıca isim değişikliğinin heyecan verici olduğunu ve ivme yarattığını, ancak halkın "bu aşamada kesinlikle böyle şeyleri görebileceğini" söyledi.

Etiketler: facebook, facebook metaverse, facebook yeni adı, facebook adını değiştirdi, facebookun yeni adı, facebook meta, meta nedir, metaverse facebook, metaverse nedir,
Ekim 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR