FACEBOOK X RAY-BAN: YENİ NESİL AKILLI GÖZLÜK RAY-BAN STORIES

FACEBOOK X RAY-BAN: YENİ NESİL AKILLI GÖZLÜK RAY-BAN STORIES

Son zamanlarda sanal gerçeklik üzerindeki çalışmaları ile gündeme gelen Facebook, Ray-Ban ortaklığıyla geliştirdiği akıllı gözlüğüyle de çok konuşulacağa benziyor. Giyilebilir teknoloji furyasının son ürünü olan akıllı gözlük ‘’Ray-Ban Stories’’ adıyla tanıtıldı.

Sosyal Medya ve Akıllı Gözlükler

Aslında Ray-Ban Stories üretilen ilk akıllı gözlük değil. Üstelik bir sosyal medya platformunun yatırımları ile Ray-Ban Stories’ten önce üretilen başka akıllı gözlükler de bulunuyor. Örnek vermek gerekirse Snapchat, Spactacles ismini verdiği gözlüğünü 2016 yılında piyasaya sürmüştü.

 

Ray-Ban Stories

Yine de Facebook, aktif olarak kullandığımız çoğu sosyal medya platformunun sahibi olarak daha büyük yeniliklere gebe gibi duruyor. Ray-Ban Stories akıllı gözlük sadece Facebook değil, Facebook’a bağlı olan Instagram, Messenger ve Whatsapp gibi sosyal medya platformlarını da çalıştırabiliyor. Bu yönüyle gözlüğün Spactacles’ten daha fazla ses getireceği kesin.

 

 

 

Ray-Ban Stories’in Özellikleri Neler?

Ray-Ban Stories’in teknolojinin getirdiği tüm nimetlere sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Öncelikle gözlükler ışık ve harekete duyarlı olarak tasarlanmış. Bu da gözlüğün çektiği görüntünün sanki siz görüyormuşsunuz gibi iletilmesini sağlıyor.

Bu noktada gözlüğün fotoğraf ve video konusundaki kabiliyetlerinden bahsetmekte yarar var. Akıllı gözlük yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor. Öyle ki fotoğrafların neredeyse 4K çözünürlüğünde olduğunu söylemek mümkün. Video çekmek istiyorsanız da HD kalitede klipler çekebilir, bunları yine gözlüğünüzle saniyesinde paylaşabilirsiniz.

Gözlüğün özellikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Akıllı gözlüğünüzle sesiniz kesilmeden, ortam gürültüsünü karşı tarafa iletmeden telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Bu yönüyle Ray-Ban Stories çoğu telefondan bile daha iyi bir iş başarıyor diyebiliriz.

 

Müziksiz yapamam diyenlerdenseniz Stories sizi de memnun edecek. Akıllı gözlük kullanıcılarına yüksek kalitede müzik dinleme olanağı da sağlıyor. Gözlüğe kulaklık bağlanamasa da üstünde yer alan hoparlörlerden müziğinizi dinleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Saklama Alanı – Fotoğraflarımıza Nasıl Erişeceğiz?

Hem gözlüğünüze, hem de telefonunuza Facebook Assistant kurarak gözlükle çektiğiniz fotoğraf ve videoları hızlıca görebilirsiniz. Facebook Assistant Stories’te kaydedilen görüntüleri anında uygulama ile eşliyor ve erişim imkanı sağlıyor.

Facebook Assistant’ın tek özelliği bu değil. Alexa’dan alışık olduğumuz seslenme kalıbı ile, yani ‘’Hey Facebook’’ diyerek uygulamayı aktif edebilirsiniz. Uygulama aktif olduktan sonra fotoğraf ve video çekmek için sesli komut verebilirsiniz.

Ray-Ban Stories Fiziksel Özellikleri

Akıllı gözlük klasik Ray-Ban güneş gözlüklerinden pek de farklı değil. Bu yönüyle gözlüğün stil sahibi kişiler tarafından da beğenileceğini söyleyebiliriz. Gözlüğünüzü saplarda bulunan dokunmatiklerle kullanabilir, çerçevenin sağ ve sol köşesinde bulunan kameralar ile çekim yapabilirsiniz.

 

Ray-Ban Stories Fiyatı Ve Satın Alma Yöntemleri

Ray-Ban Stories akıllı gözlük satın almak için web sitemizdeki "Akıllı Gözlük" kategorisinde modelleri inceleyebilir ve hemen sipariş verebilirsiniz. Kategoride bulamadığınız modeller için bize hemen ulaşabilirsiniz: [email protected] 

 

 

 

Etiketler: akıllı gözlük, ray-ban stories, facebook akıllı gözlük, rayban stories, ray-ban akıllı gözlük
Eylül 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR