HTC Vive Cosmos Fiyat ve Özellikleri İnceleme

HTC Vive Cosmos Fiyat ve Özellikleri İnceleme

          HTC Vive Cosmos fiyatını, özelliklerini ve satın alma tarihi duyuruldu. HTC Vive, HTC Vive Pro ve Eye modelleri ile büyük bir başarı yakalayan HTC, CES19 fuarında yeni ürünü olan HTC Vive Cosmos ile ilgili yeşil ışık yakmıştı. HTC Vive Cosmos release date piyasa çıkışı ile ilgili olarak 2019 yılının 3. çeyreği içerisinde piyasaya çıkarılması beklenirken 12 Eylül 2019 tarihi itibarıyla ön siparişleri başladı.  HTC Vive Cosmos inceleme yazılarının tamamında ürün hakkında HTC tarafından sızdırılan bilgileri derlemesi yer almaktadır. Kesin olan şey şu ki HTC Vive ve HTC Vive Pro kullanıcılarına bir üste seviye deneyim sunacak olmasıdır. HTC sanal gerçeklik gözlüğü konusundaki yeni atılımı HTC Vive Cosmos tüm VR takipçileri tarafından merakla beklenmektedir. HTC Vive Cosmos’un Vive ve Vive Pro’dan daha kullanışlı bir deneyim sunacağı herkesin öngörüsü dahilindedir.


          HTC yeni modeli olan HTC Vive Cosmos için en iyi Vive çözünürlüğü demektedir. Bilinen özellikler dahilinde 90 fps ekran yenileme hızı sayesinde daha az görüntü kayması problemi olacağı tahmin edilmektedir. HTC Vive Cosmos çözünürlük olarak 2880 x 1700 piksel ekran çözünürlüğüne sahiptir. HTC vaatleri içerisinden “en net HTC ekranı” olacağı yer almaktadır. HTC Vive Cosmos’un değişiklikleri bununla da sınırlı değil. Yine bir PC VR gözlüğü olsa da cep telefonu gibi farklı donanımlar ile kullanıma imkan sunması beklenmektedir. HTC Vive Wireless adapter ile de uyumlu olacağı sızdırılan ön bilgiler arasında yer almaktadır. HTC Vive Cosmos için çok daha az kablo bağlantısı ve 5G bağlantı imkanı beklenmektedir.

          HTC Vive Cosmos özellikleri hakkında bilgi çok sınırlı olsa da HTC Vive Cosmos birçok özelliği ile şimdiden sahip olmak isteyeceğiniz bir sanal gerçeklik gözlüğü olarak ilan edilmiş durumda. Vive ve Vive Pro’da olmayan içten dışa takip sistemi (inside-out tracking) VR başlığında yer alan 6 kamera yardımı ile sağlanmaktadır. Bu sayede Vive ve Vive Pro için kullanılan baz istasyonlarına gerek duymamaktadır. Cep telefonu gibi farklı platformlarla da kullanılabilecek olan Vive Cosmos’un sosyal deneyimlere de imkan sunması sızan haberler arasında yer almaktadır. CES 2019 da duyurulan Vive Reality System sayesinde daha gelişmiş bir VR deneyimi VR severleri heyecanlandırmaktadır. Kullanıcı ara yüzü ve sosyal hizmet olarak kullananları cezbetmesi bekleniyor.


          HTC Vive Cosmos fiziksel tasarımda da yeniliklerle karşımıza çıkmaktadır. Baş süngerleri için Vive ön tanıtım videosunda yenilikler olduğu izlenimi verilmektedir. Vive’ın diğer modellerinden ayrı olarak Cosmos’un başlık kısmı çıkarılmadan gözlüğün yukarı açılma imkanı vardır. Bu özellik sayesinde başlığı tamamen çıkartmak zorunda kalmadan kısa süreli dış dünya bağlantısında büyük bir avantaj sağlamaktadır. Ön panelde hava alma imkanı sunan delikli tasarım ile gözlüğün kullanıcıları terletmeden ve ışık kaçırmasına sebep olmadan yüzün hava almasına imkan sunacağı söylenmektedir. Bu tasarımın VR kullanıcıları için daha uzun VR keyfi anlamına geldiği düşünüldüğünde bu gözlüğe oldukça fazla rağbet olacak gibi duruyor.

HTC Vive Cosmos controllers yeni kontrolcülerinin Vive ve Vive Pro kontrolcülerine göre tamamen farklı olduğu sunulan ön görüntüler içerisinde belli olmaktadır. Tamamen farklı tasarımı ile insight-out tracking sistemi ile uyumlu çalışacak eşsiz özellikler beklenmektedir. HTC Vive Cosmos fiyat konusunda henüz net bir açıklama yapılmamıştır. Fiyatın gözlüğün piyasaya çıkışıyla netleşmesi beklenmektedir. Türkiye’de satışa çıkar çıkmaz HTC Vive Cosmos’a sahip olmak isteyenler şimdiden HTC Vive Cosmos satın al aramalarına başladılar bile. 360AVM olarak VR satış tecrübemiz ile HTC Vive Cosmos’a en hızlı şekilde sahip olmanız için ön sipariş dönemini başlattık. Ön sipariş vererek HTC Vive Cosmos’a piyasaya çıkışıyla birlikte kısa süre içerisinde sahip olabilirsiniz.

Etiketler: htc vive cosmos, htc vive cosmos özellikler, htc vive cosmos inceleme, htc vive cosmos fiyat, htc vive cosmos satın al, htc vive cosmos nedir, vive cosmos özellikler, vive cosmos inceleme, vive cosmos fiyat, vive cosmos satın al
Eylül 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR