HTC Vive Flow Fiyatı Ve Özellikleri

HTC Vive Flow

HTC Vive Flow Fiyatı Ve Özellikleri

Son zamanlarda VR donanım üretimi konusunda sıkı çalışmaya başlayan HTC, bugün Vive Flow VR gözlüğünü duyurarak ön siparişleri başlattı. Oldukça hafif, ergonomik ve şık tasarımıyla her yere kolayca götürebileceğiniz Vive Flow, günlük yaşam stresinden uzaklaşma, sağlıklı yaşam, yoga, mindfulness, 360 video ve film uygulamalarıyla birlikte basit VR oyunları odaklı bir VR gözlüğüdür.

 

 

HTC Vive Flow Uygulamaları Ve Özellikleri

HTC Vive Flow, günlük stresten uzaklaşmak için yoga, meditasyon, mindfulness VR uygulamaları, 360 video, VR etkinlikler, sosyalleşme, çalışma uygulamaları ve basit VR oyunları odaklı 189 gr ağırlığında hafif bir VR gözlük olarak konumlanıyor. Diğer VR gözlüklere göre neredeyse 3 kat daha hafif ve şık olması, kullanıcıların daha fazla sanal gerçeklik içeriklerinde vakit geçirmelerini sağlayacak gibi görünüyor.

 

 

HTC Vive Flow’un ekran özellikleri ise, iki ayrı LCD panel ile toplam 3200 x 1600 piksel çözünürlüğü, 75 Hz yenileme hızının olmasıdır. Gözlüğün görüş alanı yine bir çok VR gözlükte olduğu gibi 100 dereceye kadardır. Bununla beraber Vive Flow’da Vive Focus 3 ve Quest 2’de gördüğümüz güçlü Qualcomm Snapdragon XR2 işlemcinin yerini daha düşük performanslı bir chipsete bırakacağı biliniyor. Yine de chipsette yaşanan değişikliğin VR deneyimini olumsuz etkilemeyeceğini söyleyebiliriz.

Diğer bir teknik detay da HTC Vive Flow’un harici hareket takip sensörleri olmadan pazardaki yerini alacağı.  Bunun yerine başlık içine yerleştirilmiş olan 2 sensör ve içten dışa izleme teknolojisiyle el takip sistemi kullanılacak. El takip sistemi ile kullanıcı hem uygulamaları hem de oyunları kontrol edebilecek.

HTC Vive Flow destekleyen telefonlar arasında şimdilik sadece Android telefonlar bulunuyor. Telefon ekranı kontrolcü olarak kullanılabiliyor. Ayrıca telefon ekranı ve mobil uygulamalar, Vive Flow ile büyük bir ekrana dönüşüyor. iPhone uyumluluğunun ne zaman olacağı henüz bilinmiyor.

 

 

Tanıtım Videosu İnceleme

HTC Vive Flow için firma tarafından, kısa bir tanıtım videosu yayınlandı. Videoda gösterildiği şekliyle, başlığın her iki kenarı belirli açıya kadar bükülüp, tüm kafa tipleri için ayarlama gerekmeden kullanılabiliyor. Kolay geçmeli kumaş kaplamalı bir yüz yastığı bulunuyor. Gözlüğün iki kenarının alt kısmındaki uzamsal ve net ses sağlayan hoparlörler de mevcut. İçerisinde bulunan aktif soğutma sistemi, kullanıma dayalı ısınmayı merceklerin üst kısmından dışarı atar. Diyoptri lenslerin ayrı ayrı odak ayarı olması, her kullanıcı için netlik ayarı sağlar. Bluetooth ya da kablo ile telefon bağlantısı sağlanarak, telefon kontrolcü olarak kullanılabilir. Telefon ve uygulamalar, VR ortamında büyük bir ekrandan yönetilebilir.

HTC Vive Flow Fiyatı

HTC, Vive Flow ile eskiden yaptığı gibi tüketiciye yönelik sanal gerçeklik ürünleri üretmeye geri dönüyor. Amerika fiyatının 499 dolar ve Avrupa fiyatının 569 euro olduğu duyuruldu. Türkiye fiyatının ise net olmamakla birlikte 9000 TL civarında olması bekleniyor.

HTC Vive Flow Teknik Özellikleri:

Telefon Uyumluluğu: Android telefonlar

Telefonunuzun uyumluluğunu buradan kontrol edin

Form faktörü: Ultra hafif, gözlük benzeri, katlanabilir

Bellek saklama alanı: 4GB RAM + 64GB ROM

Ağırlık: 189g (1,2M kablo ek 50g)

Çözünürlük: 3,2k birleşik (göz başına 2x 2,1” LCD 1600 x1600)

Görüş alanı: 100 dereceye kadar

Yenileme hızı: 75 Hz

Hijyen: Değiştirilebilir yüz contası ve şakak pedleri

Termaller: İstikrarlı performans ve artırılmış kullanıcı konforu için aktif soğutma

Ses: Uzamsal ses destekli stereo hoparlörler

Yankı ve gürültü engelleme özellikli çift mikrofon

Bluetooth kulaklıkları destekler

Güç: Harici güç kaynağı (örn. uyumlu pil grubu)

Çalışırken Değiştirme Desteği: Çalışırken değiştirilebilir güç kaynakları ve yerleşik kesintisiz güç kaynağı sistemi ile cihazda çalışan işlemleri 5 dakikaya kadar koruyun

Vizyon Desteği: Her lens için kolay odak ayarı sağlayan ayarlanabilir diyoptri kadranları

Kontrolörler: Bağlı telefonu denetleyici olarak kullanabilir

Video Geçişi: Evet. Çevre bilinci için video geçişini destekler

İzleme: İçten dışa izleme 6DoF takibi için 2x kamera

Bağlantı: USB-C, Wi-Fi, Bluetooth 5.0

Etiketler: htc vive flow, htc vive flow fiyat, htc vive flow özellikler, htc vive flow uygulamalar, htc vive flow destekleyen telefonlar
Ekim 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR