LYNX R-1 KARMA GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ FİYATI VE ÖZELLİKLERİ

Lynx R-1 Karma Gerçeklik Gözlüğü

Lynx R1 karma gerçeklik gözlüğü ilk kez 2020 Şubat ayında duyurulmasının ardından, 5 Ekim’de nihayet tahmini satış fiyatıyla birlikte gerçeklik teknolojileri meraklıları ile buluştu. Kickstarter isimli bağış şirketi tarafından fonlanan başlık satışa sunulduğu ilk 15 saatte Kickstarter kampanyasının 300,000 Euro’luk hedefini aşmayı da başardı. Merakla beklenen Lynx R-1 karma gerçeklik gözlüğü özelliklerini ve daha sonra da fiyatını inceleyelim.

 

 

Lynx R-1 Karma Gerçeklik Gözlüğü Özellikleri

Geçtiğimiz yıl ismini ilk kez duyduğumuz Lynx R-1 artırılmış ve sanal gerçeklik alanında iz bırakacak işlere imza atacak gibi görünüyor. Kendisini ‘’İlk karma sanal gerçeklik gözlüğü olarak konumlandıran Lynx R-1 kullanıcılarına VR ve AR deneyimlerini aynı başlıkta hızlı geçişlerle yaşama şansı tanıyor. Ayrıca gözlüğün ergonomik ve hafif yapısı da uzun süre kullanım imkanı sağlıyor.

Başlık ilk duyurulduğunda profesyonel alana hitap eden bir pazar stratejisine sahipti. Fakat takvimler Temmuz 2020’yi gösterdiğinde firma radikal bir karar alarak göz takip sistemini başlıktan kaldırmaya karar verdi. Bu yenilikle beraber gözlüğün beklenen satış fiyatında da düşüş yaşandı.

 

 

Lynx R-1 Teknik Özellikleri Neler?

  • İşlemci özellikleri: Başlık HTC Vive Focus 3 ve Oculus Quest 2’den alışık olduğumuz Snapdragon XR2 işlemcisini kullanıyor.
  • Kamera özellikleri: İki adet yüksek çözünürlüklü ve renkli kamera kullanılıyor. Lynx R-1 bu yönüyle Vive Focus 3 ve Quest 2 başlıklarından ayrılarak kullanıcısına avantaj sağlıyor.
  • Lensler: Başlıkta eşsiz bir lens tasarımının seçildiğini söyleyebiliriz.  Katadioptrik özellikli lensleri ile görüntü konusunda diğer VR setlerinden daha iyi bir iş ortaya çıkarıyor. Lenslerin önündeki 90 Hz hıza sahip 1600x1600 LCD paneller de çözünürlüğe büyük katkı sağlamakta.
  • Batarya özellikleri: Başlık üzerindeki ağırlığın dengeli dağılması için batarya arkada konumlandırılmış. Aktif kullanımda batarya ömrü ise 2 saat olarak açıklandı.
  • Paket içeriği: VR içerikleri için ışık engelleyici yüzey de paket içinden çıkıyor.

Başlık özelliklerinin beklentilerin üstünde olduğu görülüyor. Ürünün sahip olduğu OpenXR ve Unity3D SDK desteği de Lynx R-1’in dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Lynx R-1 Fiyatı

Lynx R-1 karma gerçeklik gözlüğü Avrupa’da 530 Euro’dan satışa sunuluyor. Bu fiyat Amerika ve Avrupa vergi sisteminden muaf olanlar için 499 Dolar şeklinde güncelleniyor. Ürünün Türkiye’deki satış fiyatı ise henüz belli olmamakla beraber, ürüne ilk sahip olanlardan biri olmak için iletişim bilgilerimiz aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

 

Etiketler: lynx r1, lynx r-1, karma gerçeklik, karma gerçeklik gözlüğü, lynx r1 fiyat, lynx r-1 fiyat, lynx r1 özellikler, lynx r-1 özellikler
Ekim 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR