Magic Leap 2 AR Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Özellikleri Ve Fiyatı

Magic Leap 2 AR Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

Magic Leap 2 AR Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Özellikleri Ve Fiyatı

Magic Leap 2 yeni ve hafif mekansal AR/artırılmış gerçeklik gözlüğüdür. Magic Leap, 2018 yılında ilk AR gözlüğü Magic Leap’i çıkardıktan sonra, aynı özelliklerde üç yıldır herhangi bir ürün piyasaya sürmedi. Firma, bu hafta içerisinde sermayesini 500 milyon dolar daha arttırdığını ifade etmişti. Bu, Magic Leap 2 için gereken kaynağın bulunduğu anlamına geliyor. Ayrıca, firma yeni sermayesi ile toplam değerini, 2 milyar dolara yükseltmiş oldu.

 

Magic Leap 2: İlk Detaylar

İlk AR gözlüğünü başarıyla çıkartan ve büyük övgüler alan firma, yeni bir AR gözlüğü için kolları sıvadı. Magic Leap 2 hakkında edindiğimiz ilk bilgiler, bu yeni gözlüğün daha küçük ve hafif olacağını söylüyor. Bu yönüyle gözlüğün, gün boyu rahatlıkla kullanılabilecek bir cihaz olmasının, hedeflendiğini söylemek de mümkün.

Cihazla beraber gelen yeni özellikler arasında, artırılmış renk doğruluğu, yazı okunabilirliği ve daha iyi görüntü kalitesi yer alıyor.  Ayrıca görüş açısının da orijinal Magic Leap’e göre, ikiye katlanacağı CEO tarafından duyuruldu. Paylaşılan görsellerde, bu artışın yatay düzlemden çok dikey düzlemde gerçekleştiği görülüyor. Johnson bu durum için ‘’Tüm sektördeki en geniş görüş alanı.’’ açıklamasını yaptı.

 

 

Yeni CEO, Yeni Gözlük

Peggy Johnson, Magic Leap CEO koltuğuna geçtiğinden beri, firmanın çıkaracağı ilk ürün Magic Leap 2 olacak. Johnson’ın yaptığı konuşmada, Magic Leap 2 için ‘’Tüm gün, her gün’’ tanımlamasını kullanması oldukça ilgi çekti. Bu da cihazın, yukarıda da bahsettiğimiz küçüklük ve hafiflik özelliklerine ek olarak, daha uzun batarya süresine sahip olacağının sinyallerini veriyor.

Johnson’ın firma blogundan yaptığı resmi açıklamadan bir bölümü paylaşalım:

‘’Güncellenmiş özellikler sayesinde tüm gün, her gün kullanım hedefimize ulaşabileceğiz. Sabahları başınıza takabileceğiniz ve tüm gün giyebileceğiniz bir cihaz – ki bu, girişimcilik pazarının uzun süredir beklediği bir şeydi.’’

Parlak Ortamlarda da Kullanılabilecek

Magic Leap 2 hakkında CEO tarafından yapılan bir diğer açıklamaya göre, gözlük parlak ortamlara adapte olacak şekilde ‘’karartılmış’’ olarak gelecek. Bu konu hakkında daha fazla bilgi vermeyen CEO karartma sisteminin tam olarak nasıl çalışacağını da açıklamadı.

Şu anda erken erişim hakkına sahip belirli müşteriler tarafından kullanılan Magic Leap 2, henüz satışa çıkmadı. Fakat firma yaptığı açıklama ile cihazın 2022 yılında piyasaya sürüleceğini açıkladı.  Magic Leap 2’nin Türkiye’de ne zaman ve hangi fiyatla satışa çıkacağı ise henüz belli değil. 360AVM olarak, takipçilerimizi en yeni gerçeklik teknolojileri hakkında bilgilendirmeye ve edindirmeye devam edeceğiz.

Etiketler: magic leap 2, magic leap 2 özellikleri, magic leap 2 fiyat, magic leap 2 ozellikler, magic leap 2 nedir, ar gözlüğü, artırılmış gerçeklik gözlüğü, ar gözlüğü çeşitleri, yeni ar gözlükleri, ar gözlüğü fiyatları
Ekim 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR