Nreal Air AR /Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Fiyatı Ve Özellikleri

Nreal Air AR Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

Nreal Air Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Fiyatı Ve Özellikleri

Artırılmış gerçeklik alanında, ismini tüm dünyaya duyurmayı başaran Nreal, yeni modeli Nreal Air AR / artırılmış gerçeklik gözlüğünü tanıttı. Teknik özellikleriyle olduğu kadar, güneş gözlüğü olarak kullanılacak olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca uygun fiyatıyla piyasaya sürülmesi de bekleniyor.

Nreal Air AR / Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Nedir?

AR alanında çıkarılan son gözlüklerden birisi de Nreal Air. Görünüş olarak, modern bir güneş gözlüğünden ayırt edilemeyen gözlük, içinde çok farklı bir dünya barındırıyor. Nreal Air telefona bağlanarak gerçek dünyayı görürken aynı zamanda, dev sanal ekrandan telefonu yönetebilmenizi, oyunlar oynayabilmenizi, videolar, filmler izleyebilmenizi sağlıyor. Nreal’in yeni gözlüklerini rahat kullanım ekseninde tasarladığını söyleyebiliriz. O zaman gözlüğün fiziksel özelliklerini inceleyerek, bahsi geçen rahatlığa yakından göz atalım.

Nreal Air Fiziksel Özellikleri

Gözlük, kalın çerçeveleri ile gizemli bir hava yaratırken, yuvarlatılmış kare camlarıyla her türlü yüze uyum sağlamayı başarıyor. Gözlük çerçevesinde, siyah ve mavi gibi renk alternatifleriniz bulunuyor. İlerleyen günlerde, farklı renk seçeneklerinin satışa çıkıp çıkmayacağı ise henüz bilinmemekte.

Çerçeveye eklenen üç adımlı sistem sayesinde, çerçevenizi yüzünüze göre ayarlayabilir, daha konforlu bir AR deneyimine merhaba diyebilirsiniz. Ayrıca, lastik ile güçlendirilen gözlük sapları da Nreal Air’in yüzünüzden kayıp düşmesini engelleyecek.

Air’in klasik güneş gözlüklerinden çok daha ağır olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat bu tamamen yanlış. Nreal Air yalnızca 77 gram olduğundan, uzun süreli kullanımlarda bile herhangi bir ağrıya sebep olmuyor. Bu da gün boyu istediğiniz an, en sevdiğiniz diziyi izleyebileceğiniz veya sıkıcı bir ortamdayken kendinizi soyutlayarak oyun oynayabileceğiniz anlamına geliyor.

Nreal Air Teknik Özellikleri

Nreal Air’i nasıl kontrol edeceğinizi merak ediyorsanız cevabı oldukça basit. Diğer AR gözlüklerinden alışık olduğumuz şekilde, gözlük saplarına yerleştirilmiş dokunmatik yüzeyle Nreal Air’i yönetebilirsiniz. Ayrıca bağlı olan telefon ekranı da kumanda olarak kullanılabilecek.

Full HD görüntü kalitesiyle OLED ekranı derece başına 49 piksel çözünürlük sunuyor. Görüş mesafesini altı metreye çıkardığınızda, 201 inç dev ekranınız 90 Hz yenileme hızıyla film keyfiniz bambaşka olacak. Gözlüğün AR teknolojisi, Nreal Light modelinde olduğu gibi mekânsal artırılmış gerçeklik değil. Görüş açınızdaki sanal ekran hareket ettikçe de görüş alanınızda olmaya devam edecektir. Gözlük üzerinde bulunması beklenen dahili hoparlörleri de sinematik ses sağlayacak. Ayrıca gözlüğün görüş açısının 46 derece olacağını da belirtelim.

Gözlüğün en iyi yanlarından birisi de tüm iOS cihazlar ile tam uyumluluk sunması. Bu yönüyle Nreal Air, tüm Apple ürünleri ile uyumluluk sağlayan, ilk AR cihazlarından biri olmayı da başarıyor. Buna ek olarak, cihaz birçok Android telefon ve tabletlerle de uyumlu olacak.

Nreal Air Fiyatı

Aralık 2021’de öncelikle, sadece bazı Asya ülkelerinde satışa sunulacak olan gözlüğün fiyatı, henüz net olarak bilinmemektedir. Açıklamaya göre Nreal Air gözlükler, firmanın bir diğer ürünü olan Nreal Light karma gerçeklik gözlüğünden daha uygun fiyatlarla tüketiciye ulaştırılacak. Türkiye fiyatı ise yine 360AVM güvencesiyle, gerçeklik teknolojilerini yaygınlaştırma odaklı uygun olacaktır. Hem uygun fiyatlı, hem de iyi grafiklere sahip bir AR gözlüğü arıyorsanız Nreal Air’i rahatlıkla önerebiliriz.

Etiketler: nreal air, nreal air fiyat, nreal air özellikler, nreal air türkiye, nreal türkiye, nreal air gözlük, nreal air ar gözlüğü, nreal air nedir, nreal air fiyatı, nreal air satın al, nreal air gözlüğü, ar gözlüğü, artırılmış gerçeklik gözlüğü
Ekim 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR