Varjo Aero VR Başlığı Özellikleri Ve Fiyatı

Varjo Aero VR Başlığı

Varjo Aero PC VR Başlığı Özellikleri Ve Fiyatı

İleri seviye VR deneyimleri odaklı ürünler geliştiren Varjo, yeni PC VR başlığı Varjo Aero’yu duyurdu. Daha önceki ürünlerinde kullandığı biyonik ekranlarla, global kurumların özellikle ar-ge ve tasarım tarafında kullandığı, insan gözü çözünürlüğünde VR başlığı üreten Varjo, daha düşük bir fiyatla hem büyük kurumların hem de en iyileri arayan son kullanıcıların pazarına giriyor.

Ürettiği yüksek kalite XR (extended reality – genişletilmiş gerçeklik) gözlükleri ile biliniyor. Özellikle en yüksek alım gücüne sahip müşterileri hedefleyen Varjo, hali hazırda endüstriyel kullanıma uygun, üstün özellikleriyle donatılmış XR-3 karma gerçeklik başlığını en yüksek seviyeye getirmek için çalışıyor.

 

Şimdi Varjo Aero teknik özelliklerini detaylıca mercek altına alalım:

Varjo Aero Teknik Özellikleri

Aero VR başlığı, kullanıcısına başka hiçbir markada bulamayacağı kalitede, retina çözünürlüğü sunuyor. Öyle ki bu çözünürlüğü, sadece firmanın daha pahalı olan ve büyük girişimleri hedefleyen diğer gözlükleri alt edebiliyor.  Üstelik, göz bebeği takibi ve otomatik IPD sayesinde cihaz, üst düzey bir deneyim sunmayı da başarıyor. Varjo Aero lensleri kristal netliğinde, çözünürlüğü değişken, asferik lenslerdir. Hali hazırda son kullanıcı ürünlerinde kullanılan fresnel lenslere göre görsel doğruluğu ileri seviyeye taşır.

 

 

Aero’nun sunduğu ekran özelliklerini detaylıca incelemeye geçelim:

  • Çözünürlük: Göz başına 2880 x 2720 toplam 5760 x 2720 piksel Mini-LED LCD
  • Yenileme Hızı: 90Hz
  • Lensler: Asferik
  • Görüş açısı: Çapraz düzlemde 134 derece, yatay düzlemde ise 115 derece (12 mm’ye kadar rahat görüş)

 Varjo Aero tarafından sunulan avantajlar bunlarla sınırlı kalmıyor. SteamVR Tracking 1.0 veya 2.0’ın kullanılabildiği cihaz, profesyonel bir deneyim vaat ediyor. Göz takip sistemiyle de öne çıkmayı başaran Aero ses konusunda da sizi yarı yolda bırakmayacak. Cihazda bulunan 3.5mm aux girişini kullanarak kaliteli ses elde edebilir, VR deneyimini bir üst düzeye taşıyabilirsiniz.

Başlığın dahili mikrofonu olmasa da harici mikrofon desteği bulunduğundan bu bir sorun olmaktan çıkıyor. Aux girişi sayesinde mikrofonunuzu gözlüğe bağlayabilir, cihazınızla keyifli vakit geçirmeye devam edebilirsiniz. Aero aux girişi haricinde USB-C girişine de sahip.

Başlığın kablo uzunluğu ise 5 metre. Bu özelliğiyle rahat kullanım açısından bir sorunu daha ortadan kaldıran Varjo Aero’nun ağırlığı ise 487 gr olarak açıklandı. Başlığın kendi ağırlığı dışında bandı da 230 gr ağırlığa sahip.

Varjo Aero Fiyatı

 Firmanın önceden ürettiği cihazlara göre, daha bütçe dostu bir fiyata sahip olması amaçlanan Aero, gelişmiş fonksiyonlarından da ödün vermiyor. Gözlüğün kontroller ve istasyon hariç satış fiyatı şu anda 30.000 TL olarak ön görülmekte. Index kontroller ve 2x SteamVR Tracking istasyon içeren full paket fiyatının ise 40.000 TL olması bekleniyor.

 

Etiketler: varjo aero, varjo aero özellikler, varjo aero özellikleri, varjo aero fiyat, varjo aero fiyati, varjo aero satın al, varjo aero inceleme, varjo türkiye, varjo vr, varjo vr gözlük, sanal gerçeklik, vr başlığı, 360avm
Ekim 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR